divendres, 4 de desembre de 2009

La Serra de Turp (1620 m.)


Imponent, just davant de Coll de Nargó i a l'altre costat de pantà, s'alça la serra de Turp. Quan era petit ja em mirava encuriosit el cim d'aquesta muntanya, que hi deu haver allà d'alt? que podré veure? Fins que no vaig poder pujar-hi, sempre hem feia les mateixes preguntes! Des de casa, anava observant el cim, de vegades amb els binocles, cada pi, cada roca...res s'escapava a la meva mirada. Per fi vaig poder pujar-hi,des de llavors, sempre que vull fer un cim, prop del poble, amb bones vistes i de fàcil accès, me'n vaig al cim de Turp. O també al Coscollet, d'Aubenç, però d'aquest ja en parlarem un altre dia!!
Fa poc, s'ha netejat i marcat un camí que ens porta fins al cim, anomenat “ el Cogulló de Turp”. El mateix camí ens permet retornar al punt de partida tot fent una volta circular passant per l'ermita de Santa Pelaia, la mina de carbó de nom "Mina Juanita" i retornant al punt de partida passant per sota del poble de Perles.
L'inici del camí és a la carretera de Figols a Perles (L-401) al Km 4, hi ha espai per deixar un vehicle. El camí de retorn pot fer-se pel mateix de pujada o arriscar-se a fer la volta circular passant per l'ermita de Sta. Pelaia ( aquest últim no està tant ben senyalitzat).Un altra excursió a Turp la podem trobar a: