dilluns, 25 de maig del 2009

La serp blanca o ratllada (Rhinechis scalaris)


L'altre dia la Gemma i el Jordi van rebre una visita inesperada. Doncs sí! una serp blanca va visitar sense que ningú la convidès el jardí de la Gemma. Aquesta visita, indica que les serps ja han sortit del seu període d'hivernació i comencen a buscar aliment de forma constant, per tal de recuperar-se de la inactivitat hivernal.

Aquesta serp, és del tot inofensiva en quant a verí, però és força agressiva si la molesten, no és deixa capturar fàcilment, i no dubta en alçar la part davantera del cos i xiular, intentant atemorir qui gosi atansar-se de forma perillosa.

La podem identificar ràpidament en veure les dos ratlles longitudinals paral·leles que te sobre l'esquena, que van del cap fins la cua. Quan són petites, unes altres ratlles negres, li creuen l'esquena, formant així una reticula en forma d'escala. D'aquí li ve el nom de "serpiente de escalera" en castellà.

Aquestes serps són molt beneficioses pels cultius, doncs, porten a ratlla les poblacions de talps, pardals, llagostes....per això no s'han de matar, ni molestar.

El verí per a talps i rates, i també els insecticides, han fet minvar les poblacions de serps i llargandaixos de les nostres zones rurals.

A Coll de Nargó encara podem veure alguna serp blanca per les zones solanes i marges de conreus. També acostuma a posar-se damunt l'asfalt de les carreteres per pendre el Sol, costum que li costa la vida moltes vegades.
La foto d'aquesta serp la va fer la Gemma! fixeu-vos que valenta!! no va dubtar d'atansar-se a la serp per tal d'obtenir una bona foto. Fins i tot, va fer servir la seva sabata d'escala mètrica i així orientar-nos del tamany de la serp. Molt bé, Gemma!

Més informació sobre la serp blanca a :

3 comentaris:

el paller ha dit...

MOLT BEN ESCRIT I COMENTAT TOT PLEGAT.... DE LA SERP, UN COP AMAGADA DARRERE UNES PEDRES, JA NO L'HEM VISTA MÉS, SUPOSO QUE HAURÀ MARXAT TOTA SOLA, ESPERO NO TORNAR-LA A VEURE.....
GEMMA I JORDI

Xavi ha dit...

Vaja, això de tenir casa amb jardí fa que tinguis visites sorpresa...aquesta rai, més por em fan els escurçons que m'he trobat més d'una vegada pujant parets pels voltants del teu poble.
Records!

Louise i Thelma ha dit...

Hola Pere!!! segueixo la cursa...i he arribat fins aquí a veure si trobo el vídeo, jajaja!!!

fèia dies que no entrava i ja he vist sorpreses...ai! no sé si demà anar al paller amb aquesta fauna que hi tenen...em fan molta esgarrifança les serps.

També he vist que em tens linkada, ara el linko jo també!! je! però vam fer un petit canvi, ara som a http://www.dfitaafita.blogspot.com/

salut! megaassistent!!!