diumenge, 6 de setembre del 2009

Amb Kayac pel pantà d'Oliana

Una mica d'informació sobre el pantà

El Pantà d'Oliana és un embassament que pertany al riu Segre, creat per una presa situada entre els municipis d'Oliana i Peramola, que s'estén pels termes d'Oliana, Peramola i Coll de Nargó, a la comarca de l'Alt Urgell. El pantà va inaugurar-se el 30 de Juny de 1959.
L'embassament fou construït per les Forces Hidroelèctriques del Segre, aprofitant el grau d'Oliana (pas estret entre serres).
La capacitat del pantà és de 101 hm³ i el salt, amb una potència instal·lada de 37.800 kW, produeix en anys normals 100 milions de kWh. Una altra finalitat del pantà és regular els cabals del riu i assegurar el reg d'estiu dels canals d'Urgell.

Remant als peus de les muntanyes de Narieda, Turp i Aubenç


Aquest any aprofitant que quasi tota la primavera i estiu el pantà ha estat amb el màxim cabal hem pogut fer diverses sortides.
Amb el Miquel podríem explicar més d’una anècdota, l’experiència de bolcar per primera vegada, el dia que ens va pillar una tempesta a l’estret dels Esplovins, amb massa llamps, la cova de “marbre”, els isards que és queden mirant-te sorpresos ...
És igual el dia que hi anem, sempre que anem a remar ho gaudim al màxim, no és un esport exigent, tot el contrari, és molt relaxant.
Hi ha dies que aprofitem per fer fotos dels paisatges que ens envolten, amb perspectives totalment diferents a les que estem acostumats.
Poso unes quantes fotos perquè us en pugueu fer una idea del que és remar pel pantà.
Remant amb l'Anna, al fons, la serra d'Aubenç
L'Anna i el Miquel remant direcció la presa
Remant cap a l'horitzó
Remar gaudint


4 comentaris:

Ignasi ha dit...

Que callat que ho teneies això, Pere!
La propera mihas de convidar.

Laia ha dit...

Quina sana enveja, aqui el kaiac al mar....... A veure si la primavera vinent m'hi convides. Una abraçada.

Anònim ha dit...

Hola Pere, em dic Benet, visco a Reus el meu correo és telbop@hotmail.com, voldria fer tom am kayak pel Panta d'Oliana, i volia demanar-te informació per fer-ho en les millors condicions possibles. No cal dir-ho que estic a la teva disposició per si vols conexier qualsevol punt de la Costa Daurada.Salut.

Miquel Alberich ha dit...

Hola Pere, em dic Miquel. Em podries informar per on s'ha d'accedir al pantà?
miquel.alberich@outlook.com

Moltes gracies.