divendres, 5 de novembre del 2010

Caminant per Coll de Nargó: El Tossal de la Feixa




Fa un parell de setmanes, vam decidir quedar per fer una excursió prop de Coll de Nargó. No cal dir, que moltes vegades anem a caminar lluny de casa nostra, i descuidem el que tenim just al costat.


Doncs bé, aquest dia vam decidir anar al Tossal de la Feixa, ens vam ajuntar tres, l'Eli, l'Enric i jo. L'excursió anant xino-xano és pot fer amb aprox. 3 – 4 hores, depen de les parades que és fassin per fer fotos ( ho sento) ….

Per començar fem una primera aproximació amb cotxe per la carretera de terra que porta al Mirador del Cretaci*, és la pista que s'agafa al quilòmetre 3 de la carretera L-511, direcció Sellent. Un cop agafada, passem les masies de Sta. Eulàlia i contínuem fins al cap d'una pujada amb un petit aparcament a mà esquerra, a la nostra dreta surt una petita pista de terra (des d'aquest punt veurem un altra masia amb el nom de Pinyes). Aquí deixem el cotxe, i enfilem per la pista que ens porta a un camp d'ametllers, al fons del camp comença el sender, aquest és fàcil de seguir, seguim marques de pintura vermella i en algun punt crec recordar que era groga.

Aquest sender en algun punt és perd. Per tant, qui vulgui fer aquesta excursió és recomanable que primer miri el mapa 1:25000 de l'editorial Alpina, on hi surt marcat, o bé, és descarregar-se el track que va fer l'Enric (mireu enllaços)
Enllaços d'interès:

Mapa editorial Alpina :

http://www.editorialalpina.com/botiga.asp?keyword=alinya&buscador_on=1&menusuperior=botiga


Enllaç Wikiloc amb el track de l'Enric:

http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1258520

* El Mirador del Cretaci (fent aquesta excursió és passa just per aquest mirador, val la pena visitar-lo) . Que és?

El Mirador del Cretaci és un jaciment paleontològic on descobrireu com era un ecosistema de fa 65 milions d’anys.

L’entorn era molt diferent a l’actual, els dinosaures vivien en un ambient costaner càlid i humit.

Al mirador podreu veure petjades, postes d’ous de dinosaures i vegetació fossilitzada. També gaudireu d’un paissatge marcat per un entorn geològic singular.

Descobreix com vivien…

2 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Me l'apunto, que fa temps que tinc ganes de fer-ne alguna per la teva terra!

MARTELL DE REUS ha dit...

L'enllaç a wikiloc du a la versió española del mateix, llàstima no haver-lo fet idèntic però mitjançanat la seva versio catalana:

http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1258520