diumenge, 17 de maig del 2009

L'Escalopendra


Remenant pedres, fullaraca, troncs...podem trobar-nos amb alguna que altra escalopendra. La veritat no hem fan molta gràcia, doncs la seva picada és força dolorosa, semblant diuen, a la de l'escorpí.

A Nargó, la podem trobar practicament a tot arreu, aquests dies que estem netejant algun dels corriols per La Nargona, n'hem vist unes quantes, entre d'altres bestioles.

Les escalopendres que podem veure per la zona de Nargó són com les de la foto adjuntada més amunt.
En cas de picada, immobilitzar la zona afectada i posar-hi gases fredes damunt. Podem posar-hi també, una pomada amb corticoides y antihistaminics, així com pendre algun analgèsic per calmar el dolor. Si els símptomes persisteixen, com sempre, s'ha d' anar al metge.

De totes maneres us poso aquest enllaç on hi ha imatges d'algunes escalopendres de diferents llocs del món. Els efectes de la picada que és veu a la imatge, no els provoca una escalopendra de la nostra zona, no us espanteu.

5 comentaris:

Ignasi ha dit...

Això si que es un bon Bitxo

Ricard ha dit...

Pere farà un parell d'anys i arribant a casa de matinada... em poso les albarques i noto com alguna cosa em puja pel peu, li fumo patada a l'albarca i obro el llum... era el pare dels ESCALOPENDRES quina bestia, uff!!!

Va ser el primer cop que vaig tenir coneixement que aquestes besties existien!

Una abraçada!

Pere :-) ha dit...

Ai, Ricard! quin susto! vas tenir molta sort, si t'haguès picat, encara t'en recordaries més d'aquell dia!! Fa molt mal!!

Próximament, al meu bloc:

L'escorpí, segur que també n'ha trobat algun! aquest any netejant els senders de la Nargona n'hem trobat molts i he fet fotos molt xules!

Apa, cuida't i fins aviat!!

ANNA ha dit...

Hola a tots,
Doncs aixo de l'escalopendra si que es un bon bitxo si... a mi a casa me n'han entrat 5 en sis mesos, la mes recent ahir, just dins la tassa del water. Em fan una angunia que em moro aixi que si algu sap per quins llocs es poden colar o si es poden prevenir pq no entrin i pq collns.. entren a casa meva si ningu les ha cridat. Algu em pot donar un consell?
Quan em vaig comprar la casa al Balco del Pirineu ningu em va avisar pq us ben asseguro que m'ho hauria pensat dues vegades, a mes tinc un bebe de 7 mesos i em fa por per ella

Bitxo asquerós!

Pere :-) ha dit...

Apa, Anna! com et passes!! heu fet la casa damunt de la caseta modesta i insignificant de les escalopendres! No us queixeu de tenir animalons que us entren a casa, és un bon senyal! Vol dir que esteu envoltats de natura, que respireu aire pur i que el sòl no està contaminat! Se que les escalopendres no són un hoste ben vingut, les seves picades no són gens d'agradables! Desitjo que marxin de casa teva per explorar nous territoris i així estiguis més tranquil·la! Ara, de moment t'asseguro que mentres tinguis escalopendres a casa, de cucaraches, escarbats, grills...i altres insectes no en veuràs ni la cara d'un!!

De moment, el que has de fer és localitzar el punt d'entrada, esquerdes, forats a la paret, una junta de rajola mal sellada....

Si pots evita el verí, no és efectiu, mates els exemplars que tens avui però no els de demà, millor evitar l'entrada i capturar els que vegis i llençar-los fora de casa!

Cuida't molt i una abraçada a tots!!

Pere